Klimatsmart svamprisotto
Risotto med svamp är en underbar vegetarisk rätt eller tillbehör som många kan äta av. Om du dessutom byter ut vanligt ris mot svenskt havreris och plockar din svamp har du en riktigt klimatsmart svamprisotto. Havreris är hela havrekärnor som ångbehandlas och poleras för att korta ner koktiden. Havre är dessutom en hälsosam och stabil gröda som trivs bra på våra breddgrader.
Du kan köpa champinjoner eller annan god svamp om du inte har skogen nära dig eller om du inte hinner plocka din svamp. God svamp till denna enkla rätt är kantareller, både gulla och trattisar, champinjoner och karl johan.
Du behöver
5 dl svamp
1 gul lök
1 mild chili
Havreris
en skvätt vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
Salt och peppar
Gör:
- Koka Havreris enligt instruktioner på fpk
- Skala löken och hacka den smått
- Hacka svampen medelstort
- Skär chilin i mindre bitar
- Fräs löken, chilin och svampen i lite olja,
- Blanda/fräs med havreriset när det är färdigt.
- Häll på en liten skvätt vinäger för syran
- Salta och peppra
Gott att servera med: HP-sauce och bearnaisesås
0 kommentarer