Guldklimpar

30 juli, 2009

Nu har jag beställt guldklimpar! Eller vad jag hoppas ska vara guldklimpar. En lyx att kunna beställa ett härligt rött ekologiskt vin som har bra kvalité. ”Saltå Bordeaux är ett rött Bordeauxvin med fina toner av kaffe, mörka bär och cederträ. Vinet passar särskilt bra till mörkt kött, viltkött och ost. Det unga vinet bjuder…

Läs mer

Vintips

18 juli, 2009
Kategori:

Dolce Vita Monica nr 3745 får vara månadens vintips från mig. Med inslag av ” blåbär, smörkola och torkade örter” så dricks den gärna till ljust kött. Ekologiskt och KRAV-märkt.

Läs mer

Vilket tjat..

9 juli, 2009
Kategori:

Vilket tjat om fläderblomsdrycken, jag vet men det är ju så gott. Nu har jag ialla fall silat och silat genom saften. Ett durkslag och en kökshandduk har fått vara mina verktyg idag. 4 hinkar saft och dryck har silats igenom idag. 3 hinkar med fläderblomsdryck och en hink med fläderblom och rabarbersaft. Skillnaden på…

Läs mer

EKO dryck

5 juli, 2009

Idag har jag (eller igår egentligen) arbetat på bra trots värmen. Jag har påbörjat 3 hinkar med fläderblomsdryck och en hink med fläder-rabarberdryck! Jag valde att ha ekologiskt socker till min fläderblomsdryck. Jag väljer så ofta jag kan det ekologiska alternativet om det är möjligt. citronerna till är ekologiska men inte så närproducerade… (lite fel…

Läs mer

Fläderblomsdryckdags

30 juni, 2009
Kategori:

Nu blir det bråda tider, Fläderbuskarna blommar för fullt! Det är dags att inhandla lite stuff till Fläderblomsdrycken som jag gör varje år. Mycket uppskattat bland familj, vänner och bekanta. FLÄDERBLOMSSAFT Ca: 2,5 liter färdig saft. Receptet kan dubbleras. Själv brukar jag göra i 10 liters hinkar. Minska på sockret och frys in så blir…

Läs mer