Carpaccio på polkabetor
En underbar carpaccio på betor med ruccolaolja och parmesan slår det mesta! En rätt som passar både vegetarianer och köttätande, den fungerar utmärkt på buffébordet en försommardag eller varför inte som förrätt. Det är bra om betorna är kokade al dente och har tuggmotstånd för det blir lättare att hyvla dem tunna. En mandolin är ett bra verktyg när man vill ha tunna skivor av något men det fungerar faktiskt också med osthyvel!
Du behöver
- Betor av något slag
- En stor knippe ruccola + lite som grönt på rätten
- 1 vitlökslyfta
- Rapsolja
- Pumpafrön att strö ovanpå
- Parmesan att hyvla på
Jag har använt mig av polkabetor för att jag tycker de är så vackra. De skapar nyfikenhet och är iögonfallande vackra med sina polkaränder. Under tiden jag kokar dem, rengjorda med skalet kvar i lättsaltat vatten så mixar jag ruccolaoljan.
Till ruccolaoljan behövs rapsolja och vitlök. Jag mixar ruccola och rapsolja till en slät smet. Sedan saltar jag lite och pressar ner en vitlöksklyfta. Rör om.
Hyvla betorna tunt och lägg dem på en tallrik. Strö över pumpafrön och ringla över ruccolaoljan. Hyvla stora bitar av parmesan och låt det smaka. Det finns risk att det inte blir något över om du provsmakar innan det ska serveras…
Hoppas att du tycker om det lika mycket som jag!
// Johnna a.k.a Bondjäntan
0 kommentarer