Ljummen tomatsallad – en favorit på bordet!
Åh, nu ska ni få prova min absoluta favorit-tomat-sallad som är ljummen och smakrik, en ren smakexplosion i gommen. Bara jag tänker på den så börjar det vattnas i munnen och jag drömmer om goda ostar, glada vänners tillrop och många skratt. Det är något magiskt över den!
Du kan välja olika sorters tomater till salladen men finast på fatet är olika sorters körsbärstomater. Du kan även ha denna tomatsallad som bas till annan sallad och då passar även större tomater i klyftor eller bitar. Våga experimentera, blanda tomatsalladen med spenat och oliver och vips har du en helt annan rätt.
Du behöver:
3 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
4 – 5 msk rapsolja
1 rödlök
500 gram tomater
salt och peppar
Att göra:
- Skala rödlöken och skär bort änden som håller ihop löken. Skär den i klyftor så att den faller i sär.
- Häll vinäger i kastrullen, klicka ner honungen och lägg i rödlöksklyftorna. Koka upp försiktigt och rör om, låt småsjuda några minuter.
- Skär i tu tomaterna, små i halvor, stora i tärningar eller klyftor.
- Vänd ner tomaterna i dressingen och salta och peppra. Rör om och låt den stå någon minut.
- Servera som ljumna.
Du kan variera denna tomatsallad med olika örter, beroende vad du önskar lyfta fram. Har du viltstek till så passar rosmarin eller timjan och ska du äta lamm så är salvia så rätt. Och basilika passar väl till allt?
Den är dock alldeles underbar precis som den är!
0 kommentarer