Pasta med rödvinskokta tomater!

8 oktober, 2022

Tomater är verkligen en underbar frukt som passar både till det ena och det andra. Nu i skördetider kan man passa på att frossa i tomater och skapa de godaste rätterna där tomaten är huvudnummret som visar var skåpet ska stå. Själv tycker jag det är en mycket sexig frukt och passar både till förrätter och varmrätter med sin möjlighet till umamiförstärkare.

Med tomater som bas i heta underbara pastasåser är både hett och spännande. Det finns de som säger att rött vin och tomater skär sig… näe vet du vad, jag ska visa er, det är en riktigt sexig parrelation som borde träffas oftare! Hett så in bomben!
Det här är inte nåt för den försiktige eller den som vill ha en traditionell smak. Det här är en rätt med smakexplosion i gommen som får själen att vakna från dröm. Det här är den där tomatsåsen som du kommer komma ihåg när vintermörkret sluter sig. Det här tomatpastan som får alla dina sinnen att väckas till liv. Duka upp för två, laga rätten snabbt och du har gott om tid för smakupplevelser på ny nivå!
*********************************************************************************
Receptet är för 2 personer
Du behöver:
1msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
3-4 dl skurna körsbärstomater
1 msk honung
1 nypa chili
salt och peppar
grönsaksbuljong, en skvätt
riven smakrik ost
Gör så här:
  • Hacka gullök och vitlök smått, fräs i rapsolja på medelhög värme
  • Häll på rödvin och honung, låt småputtra i ca 5 minuter
  • Skär tomaterna i halvor under tiden det puttrar på spisen
  • Lägg ner tomaterna i såsen. (Glöm inte att koka din pasta)
  • Krydda och låt småputtra i ca 10 minuter, så att det blir en simmig sås
  • Riv din ost och gör dig redo för nåt alldeles unikt…
  • Lägg upp pasta och sås på tallrik, strössla på med osten.
Ät och njut!
Syltade gröna tomater
Tomatbas - världens bästa konserver som snabbmat