Underbara rödbetspuckar!

22 april, 2018

rodbetor-rodpetspuckar

Jag älskar enkel och god mat! Den bästa maten enligt min mening är den som inte är krånglig och svår. Hos mig får mat pluspoäng när den är bra tillagad av bra råvaror, gärna med mycket smak och fräscht upplägg. Dessa rödbetspuckar är supergoda och väldigt enkla att tillaga som dessutom går att variera tillbehören efter humöret.

Du kan servera dem med god sallad och härliga röror. En smarrig kikärtsallad, eller varför inte en krämig råkostsallad blir gott tillsammans med puckarna. Eller goda potatisklyftor och några röror som tillbehör. Två favoriter till rödbetspuckarna här är ajvarröra och tzatsiki tillsammans med potatisklyftor.

Rödbetspuckar

4 port.

  • 800 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 stora ägg eller 3 små
  • 4 msk potatismjöl
  • 4 msk kikärtsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 nypa spiskummin
  • rapsolja till stekning

 

Skala och grovriv rödbetorna och blanda med salt i en bunke. Låt stå några minuter och sedan pressa ut så mycket vätska som det går.

Riv löken eller hacka den mycket smått. Blanda löken med de urkramade rödbetorna.

Blanda resten till en smet och låt stå 10 minuter.

Forma rödbetssmeten till 8 stora puckar eller 10-12 mindre puckar och stek dem i rapsolja på lite högre värme än medelvärme, i cirka 4-5 minuter på varje sida.

Smaklig spis!

 

Omskolning av tomater
Arbete pågår med "nya" odlingstunneln