Grillkorv – plusmeny för skogsbruk
Jag har försökt göra mig till. Skickat med små specialkomponerade grytor, soppor och sallader. Men det är ju bara dumt när valet är helt uppenbart. Det är grillkorv som gäller under dagar i skogen.
Det är bara att acceptera och varför inte. Det är väl inget fel på korv. Och jag fattar verkligen grejen. Den sprakande brasan som snart sjunkit till perfekt grillglöd. Korvarna som släpper ett par droppar fett, det fräser till och grillkorvsdoften sprider sig. Det hör till. Det är skogskänsla och det är så det ska vara.
Men det räcker inte riktigt. Korv med bröd är inte mat för en heldag ute så vi har hittat en mättande, värmande och grillkorvsdoftande kompromiss. En plusmeny!
Snabbt ordnad utan krånglig tillagning. Lite fix hemma, men minimalt och det kan göra kvällen innan. Allt är färdigt samtidigt där vid brasan och den älskade grillkorven har fortfarande huvudrollen.
Tunnbrödrulle med potatisstomp (4 pers)
- 1 kg mjölig potatis
- 1 ½ msk rapsolja
- salt & peppar
- 1 ½ dl riven västerbottenost
- 2 msk smör
- 1-2 korvar per person, välj lite tjockare, smaksatt korv
- 4 st tunnbröd
- Stark senap och ketchup
Gör såhär
- Koka potatisen hemma kvällen före skogsturen. Mosa den grovt med en gaffel. Vänd ner, olja, salt och peppar. Lägg stompet i värmetåliga folieformar. Kyl och strö över osten och klicka på smöret.
- I skogen grillar ni korven och värmer formarna med stompet över glöd så att ost och smör smälter över potatisen. Dela ut tunnbröd och låt var och en fylla på med potatis, senap och ketchup innan de lägger i korven och rullar ihop. Slå in i ett stadiga foliepaket så slipper ni kladd.
Vill gärna veta hur ni gör? Står grillkorv på er skogsmeny också?
0 kommentarer