Sill i dill – blixtsnabbt recept
Ingen har tid att läsa recept. Det drar ihop sig, snart är det dags för påskmiddag. Men jag vet att någon står där och tvekar. Är inte årets påskbuffé aningen klen? Borde man göra ett tillägg? Kanske det och då har jag en blixtsnabb sill i dill som kan passa bra. Mild, krämig och du fixar den på nolltid. Bra inte sant! Välkommen in i köket!
Jag vet att det är mycket nu så så vi kör den korta versionen. Rakt på väsentligheterna. Receptet är kortkort och en av ingredienserna, majonnäsen, kan du göra själv eller köpa färdig. Mitt tips till alla som har en stavmixer är att göra egen.
Det tar ganska precis 15 sekunder och receptet får du genom att klicka på blå länken här.
Sill i dill (4-5 pers)
- 1 förpackning fem minuterssill
- 1 dl egengjord dillmajonnäs (eller 1 dl majonnäs +1 finhackad knippa dill)
- 1 dl crème fraiche
- en riven vitlöksklyfta, kan uteslutas
- 1 knippa finskuren gräslök
- salt
- plockade dillvippor
Gör såhär
- Skär sillen i bitar. Blanda med majonnäs och crème fraiche.
- Rör i vitlök om du vill ha det och hälften av gräslöken. Smaka av med salt.
- Lägg upp i skål och strö resten av gräslöken och dillvipporna över.
Snabba ryck i sista stund som ger stor utdelning! Vill du ha fler förslag till påskbuffén och påskens dessertter så har jag några förslag. Klicka på de blå textlänkarna för att komma till inläggen.
Önskar er alla en underbart vårig och riktigt glad påsk!
0 kommentarer