? Saffransbiscotti (utan nötter) ?

23 december, 2017

Saffransbiscotti  (utan nötter) 100 gram smör 2 ägg (Tänk på vilka ägg du köper) 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1,5 dl pumpafrön 0,5 gram saffran Sätt ugnen på 175˚C. Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffran och matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner…

Läs mer

Saffransbiscotti

23 december, 2017
Kategori:

Saffransbiscotti  (utan nötter) 100 gram smör 2 ägg (Tänk på vilka ägg du köper) 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1,5 dl pumpafrön 0,5 gram saffran Sätt ugnen på 175˚C. Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffran och matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner…

Läs mer

Mer najsiga ekohallon till folket!

1 maj, 2017

Jag älskar hallon, både för att de är goda men också för att de är så nyttiga. För några år sedan köpte jag några plantor av gula hallon, helt underbart goda. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad de heter eller om de är sommar/trädgårdshallon eller hösthallon. I höstas flyttade de in i nya köksträdgården och…

Läs mer

? 2017 Års tomatsådd: bifftomater! ?

8 mars, 2017

Vart tredje år ungefär, brukar jag frossa i bifftomater! I år är det dags igen, jag känner verkligen mig sugen på många härliga bifftomater! Det blir flera gamlingar men också några nykomlingar som denna på bilden; Purple Calabash från 1600-talet. Bifftomater är absolut de finaste, godaste tomaterna man kan odla och jag bara älskar dem….

Läs mer

? Nya glädjehuset!!! ?

4 december, 2016

I somras bestämde vi att vi skulle bygga nytt Glädjehus eftersom vi ändå skulle behöva byta växthusplasten. Det gamla står kvar helt intakt och ska fungera som övervintringsplace för växter samt så blir det en jordfabrik där inne. Sen har jag helt andra planer för det gamla Glädjehuset men det tar vi i vår eller…

Läs mer

Rödlöksmarmelad med plommon

20 november, 2016

Jag är inte överdrivet förtjust i söta ting men ibland finns det saker som bryter av på härligt sett, det blir bara helt rätt. En något syrlig rödlöksmarmelad till goda ostar eller till kött är faktiskt supergott! Här hemmagjort fröknäcke med brie och rödlöksmarmelad med plommon. Recept:3 stora rödlökar **15 torkade plommon1 dl strösocker2 msk vatten2…

Läs mer

Höstig italiensk gryta! ?

23 oktober, 2016

Idag har vi matsöndag hemma hos oss, det betyder att det lagas flera rätter och stora mängder. Det blev det bland annat en italiensk köttgryta som liknar Osso Buco i smak, dock är den inte gjord på kalv utan gris. Jag kan nog inte säga exakta mängder då jag gör den på känn. Det som…

Läs mer

Färska tomater under lång tid?

9 oktober, 2016

Vi odlar ganska mycket tomater och många hamnar i grytor samt i olika konserver och mjölksyrningar. Jag torkar olika sorters tomater, både mattomater som blir ”soltorkade tomater och körsbärstomater som blir godis med lite oregano och salt. Jag provar många olika sorter, letar efter frön och nördar in, på resor smakar jag tomater och samlar…

Läs mer