Midsommarpotatis
En sak är säker, hur det än blir med allt annat så blir det midsommarpotatis. Först en omgång ångande, dilldoftande till sillen och sedan en krämig potatissallad till grillen. Välkommen in i köket!
Midsommarbestyr – stå på lotten med ett gammalt emaljerat handfat och skrapa potatis. Tidlös syssla som får mig att både bli nostalgisk och samtidigt hoppfull inför framtiden. En rejäl knippa dill och så är koket igång. Nu och då och sen – samma, samma.
Jag kokar alltid upp vattnet först och saltar generöst. Kastrullen är stor och potatisarna många. Det ska räcka både till lunch och sen middag. Först nykokt med smörklick och sedan när kvällen nalkas förädlar vi resterna till potatissallad. En krämig variant som passar grillat.
Har tre varianter att välja av. En med caesardressing, en klassisk och en grön med mycket örter. Har inte valt än så vi får se. Är du på jakt efter recept på krämig potatissallad så har du recept vid länkarna nedan.
Midsommarpotatis
Klassisk – krämig potatissallad (supergod, istället för att köpa färdig på burk)
Vi får se vilken variant det blir härhemma. Kanske kör vi två. Allt gott! Hälsar Kat : )
0 kommentarer