Nyårsdessert – easy peasy!

30 december, 2017
nyårschoklad-dec17

Vi har bakat, pysslat, städat, pyntat och griljerat. Parallellt med stöket blir jag överöst av goda råd: vila, stressa av, se det lilla, ta vara på dina nära och …men hur?  Fixa festmiddag och ta det lugnt, är det ens möjligt? Yes! Jag har ett trick! Välkommen in i köket!

För att vara ett inlägg i en matblogg är det här ovanligt och innovativt. Det handlar om att inte laga mat. Allra oftast vill jag göra det själv för att jag uppriktigt tycker att det är kul. Det blir ofta så mycket bättre både i smak och kvalitet.  Jag väljer och vet precis vad som serveras.

Men ibland så är det verkligen en god idé att lämna över jobbet till någon annan. Till ett dedikerat proffs. Inför 2018 är ett av mina löften till mig själv att kolla in vad som finns i närområdet. De bästa producenterna. De ambitiösa mathantverkarna och förädlarna. De som verkligen kan och gör det seriöst med en ärlig idé. Klart att man ska gynna dem.

nyårschoklad-dec17
Nyårsdessert easy peasy! En nyårskväll med en grandios middagsavslutning utan minsta stress. Jag lutar mig tillbaka och låter proffsen ta över. Ibland är det faktiskt det allra bästa beslutet på många sätt.

Och varför inte sätta igång genast?! Vi har några timmar på oss att göra nyårsmiddagen både grandios och lite enklare. Jag förenklar nyårsmiddagen med ett crescendo i magnifik choklad. Stadens chokladmästare gör det ju så fantastiskt bra så nu lutar jag mig tillbaka, andas lugnt och njuter av en vacker och makalöst god chokladdessert.

Kanske har du en riktigt duktig konditor eller chokladmakare i krokarna? Eller någon som kan fixa förrätt? En fiskhandlare med kallskänkkunskaper? Eller en duktig charkuterist? Kika runt och ta chansen att vila lugnt en extra timma med vetskap om att middagen blir den allra bästa. Hälsar Kat : )

Crab roll - nyårsnattamat
Blåbärssås förgyller nyårsfilén