Färgpalett av rotfrukter
Hur tänkte jag där? När jag kom upp med idén att starta en blogg med fokus på mat från skog och natur mitt i vintern? Råvarornas istid!
Vi har ju frys så visst funkar det men det blir lite fattigt på färg. Därför letar jag i förråden och plockar som omväxling fram en palett från en bit kultiverad natur, min kolonilott.
En färgpalett att servera till allt det vilda. Ugnsrostade rotfrukter är något av det allra enklaste och ett fantastiskt tillbehör till mycket. Vi testade det här till de citronkryddade älgfärsbiffarna jag skrev om häromdagen. Jättegott med en klick grekisk yoghurt kryddad bara med lite salt och en aning chili av något slag. Återigen ett bevis på att det enkla också kan vara det allra bästa!
Rostade rotfrukter (4 pers)
- 8 -10 potatisar
- 1 stor morot
- 1-2 rödbetor
- 1 röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- Timjan
- Salt
- Sätt ugnen på 200°. Ansa och skiva rotsaker och lök. Potatisskivorna kan vara lite tjockare än morot, och tunnast ska rödbetorna vara då kommer allt att bli färdigt samtidigt.
- Skiva vitlöken tunt och vänd i den. Ringla över olivolja. Avsluta med lite timjan och salt.
Ännu ett superenkelt rotfruktstips serverade den michelinstjärnhedrade kocken Titti Qvarnström. Titta gärna på hennes geniala rotsellerirecept här.
0 kommentarer