Varmrökt lax i lyxwrap

18 april, 2017
Kategori:
varmröktlax-april17

En stor familjs kylskåp efter en stor helg kan vara tomt eller lite kaotisk. Vårt hamnar i den senare kategorin. Jag har inte riktigt koll. Hur mycket gick åt? Vad blev kvar? Jag städar upp och hittar aha, den där varmrökta laxen som försvann. Idag är det din tur. Välkommen in i köket!

Det är härligt att fira. Och kanske är just påskhelgen en av de bästa. Den är aningen tillbakalutad jämfört med julen och det är vår. Allt ligger framför oss!

Maten är grönare, lättare och listan med matmåsten är modest. Lite blir det trots allt ofta kvar. Sådant som bör ätas upp de närmaste dagarna och nu står jag alltså här med en rejäl bit varmrökt lax.

Den ska få förgylla en wrap och den ska också bli en markering som sätter punkt och startar något nytt. Såhär är det. Jag vill gärna tänka närodlat och helst egenodlat, men uppriktigt sagt så håller jag inte alltid på principen. Det fuskas.

varmröktlax-april17
Restmat kan verkligen slå originaltanken. Eller vad säger ni om varmrökt lax i lyxwrap. Jag slår ett papper om min och tar den med som utflyktsmacka till kolonilotten.

Därför har jag förutom laxen ett par avokados och en mango som rester efter påskfestligheterna. Passar perfekt även de knappast kan passera som egen skörd. Nåja, jag wrapar in resterna i bröd och tar en tur till min växande kolonilott för att bara sitta och titta på ett rätt lerigt, men underbart jordkaos som ska förändra allt. Från 100 kvadratmeter till 400!

Vänta bara så ska ni få se! Och smaka! Men till dess denna fantastiskt goda och lyxiga ”fuskwrap”. Den serveras dessutom med ett slarvigt recept. Hur mycket av de olika ingredienserna bestämmer du. Det kan liksom inte bli fel.

Varmrökt lax i lyxwrap

  • varmrökt lax
  • mango
  • avokado
  • gurka
  • dill
  • gräslök
  • tjock yoghurt, crème fraiche eller liknande
  • ev lite majonnäs
  • sambal oelek
  • salt
  • sallat
  • bröd att rulla eller fylla, t.ex. tortillias, libabröd (stora tunna pitabröd), pitabröd eller tunnbröd

Gör såhär

  1. Dela laxen i mindre bitar. Tärna mangon smått. Halvera avokadon. Ta bort kärnan. Gröp ur och skiva.
  2. Skär av en bit gurka. Dela på längden och skär sneda skivor. Finskär dill och gräslök.
  3. Blanda eventuellt yoghurt eller crème fraiche med majonnäs. Smaksätt med chilipastan sambal oelek och smaka av med lite salt.
  4. Så är det bara att lägga upp ingredienserna på eller i brödet. Sallat, mango, avokado, gurka, dill, gräslök och lax. Rulla ihop och kanske gör du som jag slår ett papper runt och tar med wrapen ut.

 

Har du frågor eller idéer att dela så är du välkommen att skriva en kommentar. Jag finns här och svarar direkt. Hälsar Kat : )

Nässelrisotto - ogräsprimör blir lyxmiddag
Äggsallad – påskäggens andra chans