Ljuvlig grön ärtsoppa

22 september, 2019

Veckans lunchsoppa blev ärtsoppa. Inte den traditionella med fläsk, utan med frysärtor (sådana på påse). Till två portioner behöver du: 3 dl frysta ärtor 2 dl vatten 1/2 gul lök creme fraiche ingefära salt och peppar ev. grönsaksbuljong eller fond 1. Skär gul lök i små bitar och fräs den i lite olja. Häll på…

Läs mer

Het morotssoppa i säsong!

15 september, 2019

Det här en mycket krämig morotssoppa som är både nyttig och smarrig. Faktiskt. Fylld med asiatiska influenser blir moroten riktigt het. Du kan äta den som lunch, middag eller som förrätt, du reglerar styrkan på hur stark du önskar att den är med chili. Morötter är supernyttiga och förtjänar kanske större utrymme i din kost…

Läs mer

Favorit i repris: Solskenssirap

6 maj, 2019

Maskrosor är nog ett hett diskuterat ämne och oftast handlar det om hur en kan utrota maskrosor. Förståligt i viss mån…. men Man kan gå runt och irritera sig på det som inte är som det ska, eller så kan man göra något åt det. Man kan arbeta med problem eller med fokus på lösningar….

Läs mer

God och snabb tomatsoppa

2 februari, 2019
Kategori:

Det finns många sätt att tillaga en god tomatsoppa på, från den enklaste till en riktigt avancerad tomatsoppa. Jag kan nog gilla att tillaga en som tar lite tid och som har flera olika smakdimensioner och gommen får uppleva ett fyrverkeri. Men jag gillar också enkla varianter som endast tar 15 minuter och perfekt till…

Läs mer

Croque monsieur på julskinka!

29 december, 2018

Croque monsieur är egentligen varm smörgås med ost och skinka i sin enkelhet. Ibland doppas den i ägg och mjölk innan grillning för att få en lite lyxigare variant. Ursprunget är från Frankrike och tänkt som snabbmat. Du kan göra dem i en smörgåsgrill, kanske i ett våffeljärn, steka eller som jag har valt idag, i…

Läs mer

Duka julfint med grönt och ätbart!

23 december, 2018

Just nu håller jag på att provduka för julens alla bjudluncher och middagar! Jag låter fantasin flöda och går ut och hämtar grönkål och dukar med ätbart. Den enklaste dukningen blir riktigt läcker! Jag använder mig av kökshanddukar som servetter. De är köpta enkom för att användas som servetter men är riktigt bra i kvalitet….

Läs mer

Underbara Saffransbiscotti

16 december, 2018
Kategori:

Nötallergiker brukar uppskatta om man har tagit hänsyn till dem under juletider för oftast kanske vi glömmer bort det om inte det är någon i den närmaste familjen som har problemen. Mina saffransbiscotti är med pumpafrön i stället för mandel eller pistagenötter och är lika goda, eller kanske ännu godare. Det är extra härligt om…

Läs mer