Bärig sommarsmoothie

20 augusti, 2020
Kategori:
skogtillbord-sommarsmoothie-aug 20

Bärig sommarsmoothie – en snabb och lite bättre start på dagen. Istället för att läsa småstilta ingredienslistor är mitt tips att du adderar det bästa själv. Välkommen in i köket!

Är ni tillbaka? På jobbet, i skolan, mitt i pusslet? En nystart som säkert innehåller tankar om att nu, nu ska det bli bättre. Nu ska de aktiva och bästa valen göras!

Och så står man där i affären. Lite för trött och med fullt sjå att försöka hålla avstånd samtidigt som alla ingredienser ska fingranskas. Är det verkligen fruktkött i juicen? Procenten ser ynklig ut, men det kanske räcker?

Mitt tips lyder – lägg till! Vill du ha en fruktig, bärig frukost- eller mellisdryck får du själv stå för den äkta varan. En näve frysta bär, ett äpple, en halv banan, en bit ingefära, någon trevlig krydda kanske.

Utgå helt enkelt från en färdig juice eller must och plussa på. Här kommer förslag på en variant, men möjligheterna är oändliga. Låt din smak avgöra och experimentera hejdlöst.

Bärig sommarsmoothie

4 stora glas

  • ½ l röda bär, jordgubbar, hallon och vinbär
  • ½ l apelsinjuice
  • 1 banan
  • 1 ½ cm färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • vatten

Gör såhär 

  1. Lägg bären i en blender eller i behållaren till en stavmixer. Lägg i övriga ingredienser och kör till slät smoothie. Späd eventuellt med vatten eller mer juice.

Svårare behöver det inte vara att göra något bra så mycket bättre. Och när vi ändå är inne på bär kanske jag får föreslå en blixtsnabb dessert på rårörda bär och mjukvispad vaniljglass.

Allt gott! Hälsar Kat : )

Kantarellrisotto - sensommarens triumf
Skön, grön bondbönsröra