Vispad glass med rårörda bär – latdagsdessert

20 juli, 2020
skogtillbord-vispad glass-juli20

Vilket bärår! Blåbär, hallon, svarta vinbär och röda. Körsbär, smultron, jordgubbar och krusbär. En enorm potential i paj, kakor, sorbet och annat, men efter allt plockande är mitt tips enkelt: Det blir vispad glass med rårörda bär. Välkommen in i köket!

Mina händer har röd eller blålila ton som ingen tvål rår på och köket har förvandlats till en matindustri trots att jag fryser största delen av skörden. Jag kör bär på menyn varje dag, året runt. Ett par nävar i lunch-smoothien. Men det är en annan historia. Nu blir det glass.

Här kommer ett tips som är det allra enklaste, men fasen va bra. Ett som passar att göra med ungar utan att blanda in tusen förmaningar, ett som går fort och som blir riktigt, riktigt gott.

Vispad glass med rårörda bär

  1. Ta bär, generöst och gärna olika sorter. Häll på lite socker, och mosa med gaffel. Principen är rårörda och du rör så mycket du vill. Till en syltig konsistens eller bara lagom krossade. Smaka av och justera sötman.
  2. Ta sedan fram ett paket bra vaniljglass. Tina så att glassen kan vispas med elvisp. Den ska absolut inte vara såsig, men mjuk. Vispa till mjukglasskonsistens och servera genast med bären.
  3. Har du några kakor i en burk kan de krossas lätt och smulas över. En hel dessert med nästan ingen insats alls.

När det är dags att variera kosten med en bärpaj så har jag ett riktigt höjdarrecept vid länken här. Och letar du efter en ljuvlig vaniljsås så har ni recept på min favorit vid länken här. Allt gott! Hälsar Kat : )

Gurksoppa - Svalkande för tzatzikivänner!
Svartvinbärs- och blåbärssylt...när ni två blir en!