Grillsmör som passar allt

25 maj, 2023
Kategori:
skogtillbord-grillsmör-maj23

Grillsmör – ett som passar allt och som får dig att aldrig, aldrig mer köpa färdigt. Enklare finns inte. Välkommen ut till grillen!

En blandning av syren och grillos. Det är försommar det i min lilla stad. Och mest överallt tror jag. Ett ganska ambitiöst projekt det att plocka fram grillen, tända upp och vänta in den perfekta glöden. Då kan man undra varför den omhuldade biffen får sällskap av ett märkligt tillbehör, det färdigköpta kryddsmöret.

Nej, för fasen gör eget. Här kommer recept på det enklaste man kan tänka sig. Funkar dessutom fint att förbereda dagen innan och jag tippar att det tar cirka 3 minuter att röra ihop. Och skälet är såklart smaken. Det blir så oändligt mycket godare med eget!

skogtillbord-grillsmör-maj23
Grillsmör som kan röras ihop och läggas på fat eller rullas fint och vändas i finhackad persilja för extra finish.

Vi kör på enkla smaker som passar till allt. Kött, fisk eller vegetariskt spelar ingen roll.

Grillsmör till allt

4 personer

200 g smör, rumsvarmt

1 – 2 vitlöksklyftor, rivna

1 knippa persilja, finhackad

1 citron, rivet skal

svartpeppar

salt

  1. Bara att blanda ihop och smaka av med peppar och salt. Svårare är det inte. Den som vill plockar fram ett bakplåtspapper och formar en snygg rulle att skära skivor av. Och vill man göra sig till ännu mer kan man rulla den i finhackad persilja innan den serveras.

Behöver du tips på såser och röror som chimichurri till grillkvällen kan du kika på inlägget här. Allt gott! Hälsar Kat : )

Pannkatstårta till kalas
Chimichurri och andra grillvänliga röror