Karamelliserade popcorn – godishimlen!

23 februari, 2019
Kategori:
skogtillbord-popcorn-karamelliserade-feb19

Filmtajm och karamelliserade popcorn. Saltade såklart. Genialt enkelt och sjukt gott. Med några få ingredienser och ett par ynka minuter är det klart. Lite smörigt och så det knaprigt kolasöta som bryts med flingor av salt. Välkommen in i köket!

Jag har sanerat på sötsaksfronten. Alltså vi kan inte låta bli. Finns det något, så finns det snart inte alls mer. Bara att konstatera. Värst är ungarna, men jag erkänner, vi är fler.

Men vem bryr sig om en burk opoppade popcorn? De är verkligen ingenting där de ligger. Stenhårda, trista och för den som inte har någon större matvision är de fullkomligt ointressanta. Precis som jag vill ha det. Det är ingenting som omedelbart triggar sötsuget.

Socker har man ju alltid hemma och smör. Och salt. Fyra rätt intetsägande ingredienser som tillsammans skapar underverk. När det är rätt tid för sådana som nu när det ska bli filmsittning med biokänsla. Jag lägger till ytterligare en ingrediens, lite honung, för smak och för att undvika sockerkristaller.

skogtillbord-karamelliseradepopcorn-feb19
Karamelliserade popcorn är höjden av gott godis! Särskilt med ett litet tillägg av salt. När ingredienserna sätts fram ser de inte mycket ut för världen, men med rätt behandling..himmelriket!
skogtillbord-karamelliseradepopcorn-feb19
Salt nötkolasås är en annan variant där sött -salt och crunchigt möts. Servera med vaniljglass och du har en liten stund lycka framför dig. Länk till recept nedan.

Salt är generellt en smakhöjare och känner du dig minsta osäker på kombinationen karamell, kola och salt så råder jag dig: Tänk om!

Här kommer vi strö flingsalt över popcornen och vill du testa ett annat inlägg på samma tema så finns det en salt kolanötsås som är gudomlig till vaniljglass. Klicka på länken här för recept. Och nu poppar vi! En rejäl omgång för ett helt filmgäng.

Karamelliserade popcorn

  • 1 ½ dl opoppade popcorn
  • 150 g socker
  • 1 msk honung
  • 75 g smör
  • flingsalt

Gör såhär

  1. Poppa popcornen enligt anvisningar på påsen. De godaste görs i kastrull på spisen.
  2. Smält socker i en kastrull på medelvärme. Skaka lätt om det behövs men rör inte, då kan det bildas kristaller. Håll också koll så att sockret inte blir för mörkt. Ljusbrunt är bäst.
  3. Rör i honung och smör. Rör tills du får en slät smet. Häll karamell-kolan över popcornen och blanda. Strö över salt.
  4. Häll upp på plåt och låt svalna. Färdigt!

Den karamelliga ytan blir knastrig mot de mjuka popcornen och det är verkligen så gott. Bättre än jag trodde innan jag testade. Ett filmgodis som passar alla och du vet precis vad det är du stoppar i dig. Inga konstiga ingredienser, bara bra grejer. Och vet ni, jag läste precis att det kan vara så att popcorn är mer än bara gott. Vad sägs om nyttigt! Trot om du vill, men här kan du läsa mer. Allt gott! Hälsar Kat : )

Burgare - kött-, fisk- och vegovarianter
Fläsklägg och fläsksida - otippad gourmetmat