Melonslush – svalka i sommarhettan

29 maj, 2018
Kategori:
skogtillbord-melonslush-maj18

Vi behöver något gott att kyla ner oss med. Lite sött och isande svalt. Enkelt dessutom. Melonslush måste vara dagens perfekta dryck. Välkommen in i köket!

Medelhavskänsla och jag trivs. Här kommer mitt snabbaste och enklaste sommarrecept. Melonslush gjord på några få ingredienser och med minimal insats.

skogtillbord-melonslush-maj18
Vattenmelon beskriver precis vad det är. Mest vatten och därför perfekt att mixa till en dryck. God som den är och med några små tillägg, delikat.
skogtillbord-melonslush-maj18
I mitt växthus spirar ett par kraftfulla plantor av melonsorten ”Sugar baby”. Förra sommaren gav samma sort ett par små vattenmeloner. Grapefruktstora och riktigt goda. I år hoppas jag på större skörd. Underbart att skära upp en egenodlad melon.

Jag har investerat i en high speed blender som krossar is som ingenting, men var försiktig med maskiner som har lägre prestanda. Krossa gärna isen något innan den går i mixer eller matberedare.

Melonslush

2 stora glas

  • 1 kg vattenmelon
  • 1 lime
  • 1-2 msk socker
  • 3-4 dl is

Gör såhär

  1. Skär bort skalet från melonen. Tärna i stora bitar och lägg i blender eller mixer. Kärnorna låter jag vara om de är små och det är dem i de allra flesta melonsorter av idag.
  2. Tvätta limen och riv skalet av halva. Pressa ur saften och häll den över melonen tillsammans med skalriv och socker. 1 msk räcker om melonen är riktigt söt.
  3. Lägg i isen. Krossa den något först om du inte har en kraftfull maskin. Kör till en svalkande slush. Häll upp i glas och njut direkt!

En annan svalkade dryck för tider av värmebölja hittar du i inlägget om iste med mynta. Allt gott hälsar Kat : )

Potatissallad för buffé och grill
Enkel, försommarfin rabarberdessert