Somriga sallader

4 juli, 2023
skogtillbord-sallader-somriga-juli23

Somriga sallader – samtidigt lätta och matiga med det bästa säsongen har att erbjuda. Välkommen in i köket!

Sallad ja, genast tänker man på gröna blad, men nu snackar vi måltid. Och här kan ingredienslistan bli nästan hur lång som helst. Det beror på. Vad som finns skördeklart i landet. Vad torget kan erbjuda för dagen. Vad man springer på i osthyllan, i charkdisken eller vad som råkar finnas i skafferiet.

Det kan bli hur mycket som helst eller det allra enklaste. Mitt råd är att våga spränga boxväggarna och köra på eget initiativ. Du har de självklara gränserna inbyggda, jag lovar. Banan i potatissalladen funkar inte, eller hur? Och det där visste du ju redan utan pekpinnar.

Annars kan man blanda vilt: Gårdagens kokta potatis med resterna från grillen. Gröna grejer till det, ett par tomater, dressing och du har middag på bordet. Eller ett par kokta ägg, det torra vita brödet stekt i krutongen, en näve saltrostade fröer och nötter, gröna blad, god dressing och sedan är det bara att servera.

Till dig som ändå vill ha något att hålla i har jag några förslag. En salladsklassiker med ingredienser många har hemma till vardags är Salad Nicoice. Ägg, tonfisk i olja, bönor, tomater, oliver och vitlöksdoftande dressing. Recept på den har du vid länken här.

Vill man köra på matigt vegetariskt så kan du kika på min tomatsallad extra, extra som finns vid länken här och den som vill slå på stort kan titta på en kyckling och nektarinsallad med ost som finns i det här inlägget.

Var förresten inte rädd för att addera frukt och bär i en sallad. De flesta har behaglig syra och jag lovar att det söta i dem höjer salta smaker. Ingen smakkrock alls, utan tvärtom balans. Men som sagt banan, jag är skeptisk.

Allt gott! Hälsar Kat : )

Pizzafocaccia - två klassiker blir en
Junisådd - Inte alls för sent