Rabarberchutney till grillfesten
Rabarberchutney och ostmajonnäs till burgaren! Nytt, spännande och gott till grillfesten. Törs ni? Välkommen ut till grillen!
Grill- och burgarsäsong – som vi längtat! Allt är som det brukar, men tillbehören är nya. Rabarberchutney låter kanske konstigt, men tänk på smakerna. Ketchup förvånar ingen. Alla känner väl igen den sötsyrliga smaken som är så perfekt till grillat, inte minst till burgaren.
Men tänk på smakerna, det söta och det syrliga. Samma kombination en chutney bjuder på. Och nu när rabarbern tittar upp ska ni inte tveka. Jag lovar det här är gott! Särskilt ihop med ostmajonnäsen eftersom ost och chutney är… precis, väldigt goda smakkamrater.
Jag har adderat lite chilihetta i min chutney. Och en släng av ingefära. Lite kryddigare, men ingenting som tar över. Och nu lagar vi mat!
Rabarberchutney och ostmajonnäs till burgaren
4 personer
- 4 burgare, kött eller vegetariska
- 4 hamburgerbröd, gärna av briochetyp
- sallat
Rabarberchutney
- 400 g rabarberstjälkar
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ¾ dl socker
- 2 msk äppelcidervinäger
- ¼ – ½ tsk chiliflakes
- 1 msk färsk ingefära, fint riven
- ½ tsk salt
Ostmajonnäs
- 1 ½ dl majonnäs (Göra egen? Se länk nedan)
- 1 dl fint riven lagrad ost
Baconströssel
- 4 skivor bacon
- Börja med chutneyn som behöver en stund på spisen. Skiva rabarberstjälkarna tunt. Finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull, lägg i löken som ska svettas en kort stund innan övriga ingredienser får följa med. Börja med den mindre mängden chili och smaka av under koket. Låt chutneyn småputtra tills den har relativt fast konsistens.
- Blanda majonnäsen med osten. Stek baconet knaprigt utan att bränna det. Låt rinna av på papper och hacka det sedan fint till strössel.
- Grilla eller stek burgare. Bred ett lager ostmajonnäs på den undre brödhalvan följt av sallatsblad och burgare. Toppa med rabarberchutney en klick av majonnäsen och baconströssel.
Vill du göra egen majonnäs på bara några sekunder så ska du kolla enkelt recept vid länken här.
När vi nu ändå är inne på grilltema vill jag tipsa om lite udda korvtopping. Grillad korv med rödbetssallad och ett pepparrotssting. Recept vid länken här. Svenska råvaror och ack så gott. Allt gott! Hälsar Kat : )
0 kommentarer