Årets alla hjärtan – en bra start

13 februari, 2023
Kategori:
skogtillbord-hjärtansdag-feb23

Årets alla hjärtan – klart att man ska fixa en bra start. Räkor eller musslor är en värdig början, eller vad säger ni? Välkommen in i köket!

Visst har skaldjur fått en sorts status som mat för spirande kärlek. Kanske för att det ofta är lätta rätter och lite eleganta. En finare uppläggning och ja, det kräver en viss omsorg och omtanke. Därför satsar vi på det.

I det här läget kan man gå ut med försiktighet och satsa på en klassiker. En variant på Toast Skagen. Ingen blir besviken och alla vet att de väntar på något gott. Den här versionen har alla de klassiska ingredienserna, men ett lite annat upplägg. Ja se själva. Recept vid länken här.

Den modiga vågar sig på musslor. Inga svåra arrangemang utan den allra vanligaste versionen Moules Frites. En rätt som trendar på krogen sedan ett par år. Överallt finns och uppskattas den. Vet du att du har en musselälskare på kroken så kör bara. Recept i inlägget här.

Så finns den lilla asiatiska räkan serverad i ett salladsblad. Men fattar ni vilken ingång. Aningen hetta kommer med chili, pigg limesyra och mycket mustig umami. Definitivt något att servera sin allra käraste livskamrat. Och recept finns här.

Det här är enkla förrätter som alla kan lyckas med. Bara att sätta igång. Allt gott! Hälsar Kat : )

Färsk pasta - en bra grund
Helrostad kyckling - helgens matfest