#blåbärsglass #superenkel #gudomlig

17 september, 2016
blåbärsglass

Ännu en glassdag. Det ska bli varmt. Varmare än det brukar såhär års och jag tänker glass. Fast egentligen spelar det ingen roll, det här är ett recept för precis närsomhelst. I trädgården en varm höstdag, framför film en kulen februarieftermiddag eller som en lysande dessert i mitten av december. Året om, alltid lika uppmuntrande. Välkommen in i köket!

Tre, jag säger tre ingredienser och ett makalöst bra resultat. Och inte behöver du röra om och stöka med glassen under tiden den fryser. Vispa lite, mixa, rör ihop, häll upp och frys. Klart. Nästan för bra för att man ska tro det.

Idén är inte min, jag tar bara på mig att vidarebefordra den utan att ens veta varifrån den kommer. Jag hörde om den för flera år sedan och jag tror att ursprunget är Storbritannien . Osäkert var men nu kör vi den här.

blåbärsglass
Tre ingredienser, rör ihop och frys. Efter några timmar kan du servera den krämigaste blåbärsglassen med fina kolatoner.Hur bra som helst!

Ett litet tips är att mixa bären noga. Jag gjorde en omgång med en snabbmix på grova bitar av bären och då blev iskristallerna lite för stora. Det blev gott men isigt på bekostnad av det krämiga.

Ett annat tips är att inte frysa glassen för hårt. Mina allra bästa omgångar har stått mellan 4 ½ till 5 ½ timme och blivit bättre än när jag frusit hårt och tinat före servering. Det funkar att frysa längre, men allra bäst är att blir det om man satsar på tajming.

Och till alla duktiga glassmakare därute säger jag, lugn. Jag vet att det här är lite fusk, men ett bra sådant. Och såhär går det till:

#blåbärsglass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 200 – 225 g blåbär

Gör såhär

  1. Vispa grädden. Den ska inte vara hårdvispad och inte för lös. Jag tror ni fattar. Rör sedan försiktigt ner den kondenserade mjölken.
  2. Mixa bären. Rör ner dem i smeten och häll upp i en form, typ avlång brödform och ställ i frysen. Låt stå minst 4 ½ timma. Klart!
  3. Glassen funkar bra i strutar eller i fina kulor med krossad nötkrokant på en bättre middag.

Har du ett glasstips, en fråga eller en matidé vadsomhelst så är du välkommen att dela med dig i en kommentar. Jag finns på plats och svarar direkt! Hälsar Kat : )

Snabbinlagd gurka - Jessikas oemotståndliga
Vardagsenkelt - fisk i folie