Dubbla grillspett – hett tips
- Kött
- vilt och tamt
Dubbla grillspett – hängslen och bälte? Eller ett smart sätt att hålla köttet på plats under grillningen? Svaret har du här. Välkommen ut till grillen!
Ett litet tips som gör stor skillnad. Ni vet spetten med fina köttbitar färdiga för grillen efter marinering och omsorg. Den perfekt inväntande heta, grå glödbädden och äntligen ska de läggas på.
Första vändan blir perfekt, men när spettet ska vändas snurrar köttet och hälften av bitarna följer inte med runt. Nu blir det trassligt. Vissa bitar bränns medan resten ligger som de ska med rätt sida mot glöden. Ett vändningsförsök till och nähe, det snurrar igen.
Du får lyfta och pilla för att inte hälften av spetten ska ha vissa bitar med en rå, ogrillad sida. Ingen panik det löser sig med två spett i varje spett. Då håller sig bitarna där de ska oavsett om det är kött, fisk, kyckling eller grönsaker på spetten.
Förslag på ett kryddig färs med dubbla grillspett har du i inlägget här. Ett alternativ är att lägga grillbitarna i ett halster som kan stängas. Kika på inlägget med en kycklingvariant vid länken här.
Allt gott! Hälsar Kat : )
0 kommentarer