Jordgubbsdessert

21 juni, 2018
skogtillbord-midsommargubbar-juni18

Vi räknar ner och här kommer ett sista tips till midsommarbuffén. Eller till hela sommaren förresten. Jordgubbsdessert passar för alla dagar i månader framöver. Välkommen in i köket! 

Hinner inte tårta eller har lust till något annat. Då är det här något för dig. Lite knaprigt med de sötsyrliga gubbarna och fluffig vaniljgrädde därtill. Enkelt och lätt att förbereda.

skogtillbord-midsommargubbar-juni18
Midsommardessert med röda, söta jordgubbar, fluffig vaniljgrädde och knaprigt crunch.

Till dessert eller fika hela sommaren lång. Nu sträcker den ut sig framför oss, sommaren. Känn på den! Och här kommer desserten:

Jordgubbsdessert

Mandelcrunch

  • 30 g smör
  • ¾ dl socker
  • 1 dl hel mandel
  • 1 dl havregryn

Crème chantilly

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl riktigt kall grädde
  • ½ dl florsocker

Till servering

  • 1 ½ l jordgubbar

Gör såhär

  1. Smält smör och socker i en stekpanna. Skär mandlarna i bitar. Jag halverade dem för att behålla struktur, men de kan grovhackas.
  2. Lägg dem i pannan tillsammans med havregrynen. Stek varsamt till fin färg. Häll upp och låt svalna. Det kommer att stelna och bli som en knäckig kaka som du sedan krossar i bitar före servering. Crunchet kan göras i god tid och förvaras i rumstemperatur.
  3. Skåra vaniljstången och skrapaur fröna med en sked. Häll upp grädden i en kall skål. Lägg i vaniljfröna och florsockret. Vispa till fint fluff.
  4. Skär jordgubbarna som du vill ha dem, i halvor eller skivor. Servera med knaprigt crunch och sval vaniljgrädde.

 

Fler tips på rätter att servera på din midsommarbuffé finns i inägget vid länken här. 

Önskar er en lysande midsommarafton i sol eller ösregn! Allt gott! Kat : )

Rödbetshummus - en skön röd röra
På vår midsommarbuffé