Jordgubbssallad – ovanligt gott

19 juni, 2021
Kategori:
skogtillbord-jordgubbssallad-juni21

Jordgubbssallad – låt oss för en liten stund tänka helt nytt. Vi lämnar grädde och socker, öppnar sinnena och se där, sälta från ost och hm, svartpeppar. Välkommen in i köket!

Sötman från en mogen honungsmelon tillsammans med lufttorkad skinka, så gott. Och vattenmelon med fetaost, helt underbart. Grillade nektariner och rosmarin i kycklingsallad är ljuvligt, inte sant!?

Jag är en sån. En som gillar den tydliga kontrasten mellan söta fruktiga smaker och det salta. Gäller inte alla, men här kommer nu i alla fall en lika enkel som god kombination.

Mitt jordgubbsland har ett praktår. Så mycket bär att det räcker till innovativa idéer. De som ligger utanför att bara äta solvarma direkt i landet och allt det fluffigt gräddigt, söta.

Det får bli en sallad. En som exempelvis passar bland flera andra på en liten grillbuffé. Ni vet, ett par olika sallader, någon röra, gott bröd och så grillat till det.

Jag funderade på smaker som passar jordgubbar och fastnade för mynta, eller basilika och svartpeppar.

Jordgubbssallad

  • 1 ½ – 2 l jordgubbar
  • 200 g salladsost
  • några kvistar mynta eller basilika
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • svartpeppar

Gör såhär

  1. Ansa jordgubbarna och skär i halvor eller kvartar. Lägg upp på fat och bryt osten över.
  2. Skär mynta eller basilika fint och strö över.
  3. Blanda vinäger och honung. Ringla över och avsluta med grovt krossad svartpeppar.

Vill du kika på fler jordgubbsrecept så finns det en panacotta med smak av fläder och jordgubbar här. Och en tårta för den realistiska midsommarfiraren har du vid länken här. Allt gott! Hälsar Kat : )

Duo i midsommarlax
Min örtagård tar form