Melonsallad till midsommar

22 juni, 2022
skogtillbord-melonsallad-juni22

Melonsallad – det söta och det salta i perfekt harmoni. Fint i färg och barnens favorit. Välkommen in i köket!

Dukade buffébord och alla samlas för att äta, men handen på hjärtat småbarn och sill, hur går det egentligen? Prinskorv funkar fint för det mesta, köttbullar absolut och färskpotatis, men sen är det stopp.

Olika för olika barn och åldrar. Den sillälskande tvååringen vill inte ens se åt fatet vid tre. Men så finns det saker som går hem, melonsallad vem säger nej?

Den där honungsdoftande färgprakten flirtar med alla och i år kommer den med en mild ostkräm. Och ingenting kan vara enklare eller snabbare.

Melonerna på bilden är faktiskt från växthuset förra sommaren. Årets plantor är på gång och att skörda egna meloner är minst sagt speciellt. Tyngden i handen, smak och doft som slår det mesta. Får ni möjlighet, gör det! Men nu till salladen. Såhär gjorde jag och mängderna är mycket ungefärliga.

Melonsallad

  • melon, gärna olika färger och tänk att den sammanlagda mängden ska vara som en liten vattenmelon
  • 100 g feta-­, sallads- eller chevreost
  • 100 g färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • lökblast, några stjälkar och undvik den om ungarna är lökhatare för tillfället
  • mynta, några blad
  • citronolja
  1. Skär melonen i bitar. Hur mycket beror på hur många ni är.
  2. Mixa ost, färskost och crème fraiche. Klicka eller spritsa ut en del av ostkrämen över melonerna. Servera resten bredvid. Gott att doppa bröd i också.
  3. Skär lökblast och mynta fint, strössla över och avsluta med att ringla över lite citronolja.

Som sagt en lättsam litet fat som alla gillar. Ostkrämen är mild, men tillför lite sälta. Letar du recept till midsommarbordet så har jag några tips. Vill du baka tårta så finns recept på min variant av årets jordgubbstårta här. En finfin matjessill hittar du här och ett grillat karréspett med rabarberglaze vid länken här. Midsommar ser lovande ut!

Allt gott! Hälsar Kat : )

Kalla soppor för heta dagar
Karréspett med rabarberglaze