Ostfestivalen 2023 på ingång

7 februari, 2023
Kategori:
skogtillbord-ostfestival-feb23

Ostfestivalen 2023 – Möt ingrediensen som gör skillnad och förvandlar vardagsbasen potatis, pasta och ris till något utöver. Välkommen in i köket!

Till helgen är det ostfokus. 10 – 12 februari förvandlas Münchenbryggeriet i Stockholm till ostälskarens Mecka. Allt ljus riktat mot den svenska osten. För vi kan!

Det kommer att bli en fest i doft och smak. En triumf i textur och smakkombinationer. Mycket prat, bästa experttipsen och en mängd oväntade upptäckter. ”Åh, inte visste jag att…!”

En happening ingen ostälskare vill missa. Köp din biljett här. Och nej, jag är inte sponsrad, bara entusiastisk. Det här ska ni inte missa.

Heja festandet och specialiteterna, men jag vet att vardagen väntar. Ett middagsbord som fylls med potatis, pasta och ris som bas. Livet i all enkelhet som kan bli ack så mycket bättre med en näve ost. En umamikick som ger en trygg, livsmustig känsla.

Vi plockar helt enkelt in den svenska hårdosten i vardagsmaten istället för bara på mackan.

Potatismos – så enkelt och uppmuntrande. Vem gillar inte? Och med en näve ost i moset händer det. Fiskpinnarna får en ny dimension och falukorven blommar. Receptet hittar du vid länken här.

Så har vi pastan – alltid lika välkommen. Jag gör en knallgrön broccolisås till. Rejält med ost i såsen och ingen klagar. Receptet finns här.

Risotto – krångligt säger någon, men inte alls. Sätt på en podd, Meny i radions P1 kanske. Bered dig på att röra och späda riset i 18 minuter. Sedan är det klart. Eller nja, på slutet rör du i ost. Mycket ost! Recept på en lyckad champinjonrisotto finns i inlägget här.

Potatis, pasta och ris – lite triviala om de saknar rätt sällskap, men osten gör definitivt jobbet. Svensk hårdost till folket! Alla folk! Allt gott hälsar Kat : )

Helrostad kyckling - helgens matfest
Nutellans dag 5 februari - det ska firas!