Sparris till mor

27 maj, 2022
skogtillbord-sparris-morsdag-maj22

Sparris till mor! En hel knippa, kokt med en len hollandaisesås eller med pasta. Krämigt och ostigt. Välkommen in i köket!

Det är den tiden. Med det mest älskade ljudet. Det när man bryter en stjälk av en sparris som bara på ett par dygn tagit sig upp ur jorden trind och spröd på samma gång. Det knäcket! Inget slår det.

Och alltihop precis lagom till mors dag. Jag räknas in i gruppen sparrisodlare och mor. Fem ungar som jag ska bjuda in på sparrismiddag på min dag. Egen skörd till mina ungar. Bättre sätt att fira kan jag inte tänka mig.

Till mors dag har jag två val. Två favoriter. Antingen blir det pasta. En variant med grädde, ost och lite citron. Den går som huvudrätt och efteråt serveras rabarber i kompottform. Sparrispastan har du recept på här och kompotten finns vid länken här.

Om valet faller på hollandaisesparrisen så passar den som förrätt. Och efteråt..hm, jag tror att det kan bli havets Wallenbergare. En fluffig, panerad och gyllenbrynt laxfärsbiff. Recept på sparris med hollandaise har du här och laxfärsbiffen finns i inlägget här. Allt gott! Hälsar Kat : )

Timjan och dragon till gömmorna
Vårfräsch vinterpotatis