Ugnsbakad havregrynsgröt
Ugnsbakad havregrynsgröt är gröten som passar alla, också en grötskeptiker. Det doftar kanel, kardemumma, äpple och mandel. Äppelkakatoner, men på frukost- eller brunchtema. Välkommen in i köket!
Frukostmänniska, eller kanske mer en brunchperson? Jag röstar oftast på frukost. Min bästa tid. Köket är bara mitt för en timma, men samtidigt gillar jag brunch som ett sätt att umgås. Vi träffas många på allas villkor. Lättsamt och barnvänligt.
Det gäller att få till en blandning av rätter som passar alla och gärna i en sorts bufféform. Plocka på dig och mingla runt. Hämta mer och fortsätta ett spännande samtal. Trevligt och gott ska det vara såklart.
Ugnsbakad havregrynsgröt är definitivt en godkänd brunchrätt. Lite mer än frukost och ändå inte lunch. Vad ska man servera mer då? Mina förslag är kaffe och te förstås plus något med ägg, någon variant på smoothie, gott bröd och pålägg. Både åt det salta hållet och något sött.
Kika gärna på inlägget om hemgjord färskost vid länken här. Eller det om egengjord nötchokladkräm typ nutella som du hittar här. En höjdare! Men nu blir det gröt.
Ugnsbakad havregrynsgröt med äpple och mandel
4 personer
- 1 stort äpple
- ½ dl mandel
- 2 ½ dl havregryn
- 1 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 2 msk honung
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk grovstött kardemumma
- 1 ½ tsk bakpulver
Till servering
- 2 äpplen
- 1 msk honung
- 1 tsk kanel
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200 grader. Riv äpplet grovt och hacka mandeln. Blanda alla ingredienserna och häll i en smord ugnsform.
- Grädda i ugnen cirka 20 minuter. Gröten ska få en fin yta och resa sig något.
- Kärna ur och klyfta äpplen till servering. Stek i smör med honung och kanel. Ät gröt och kanelstekta äpplen i djup tallrik med mjölk.
Fler inlägg på brunchtema är på ingång och redan i morgon tar vi ett grepp om äggröran, den bästa! Allt gott! Hälsar Kat : )
KAMPANJ: Börja prenumerera – Erbjudande till dig som följer Land.se
0 kommentarer