Adventsfika med saffransbulle och latte

3 december, 2021
skogtillbord-adventsfika-saffransbullar-pepparkakslatte-dec21

Adventsfika – doften av hyacint och nybakad saffransbulle. De heta glasen med fluffig grädde och pepparkakskryddat kaffe. Välkommen in i köket!

Varje år bakar jag något nytt, sött inför jul. Det har blivit kladdkakor och cheesecake. Cupcakes och kolapajer. Underbart kreativt, nytt och väldigt gott, men vet ni? Inget slår en alldeles nybakad saffransbulle.

Essensen av jul. Lätt avsvalnad direkt från plåten och jag vill ha en lyxvariant. Den ska vara fylld av mandelmassa och mycket smör, penslad med sockerlag, omsorgsfullt jäst och omhändertagen med kärlek.

skogtillbord-adventsfika-saffransbullar-pepparkakslatte-dec21
Adventsfika – en favorit i repris med den bästa, alldeles nybakade saffransbullen och gärna pepparkakslatte. Alla smaker och dofter är på plats. Så nöjd!

Saffran är absolut jul men den klarar inte uppgiften ensam. Bäst jobbar den upp stämningen vid sidan av kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika. Pepparkakans kryddiga kvartett.

Min återkommande och mest uppskattade adventsfika är enkel. Det blir inga sju sorters kakor, inte än. Inga fantasifulla koladränkta eller chokladfyllda bakverk. Alldeles nybakade saffransbullar och pepparkakslatte blir andra advents fikahöjdare. Ett vinnande koncept. I år också.

Recept på lyxiga saffransbullar hittar du här.

Recept till pepparkakslatte finns vid länken här.

Önskar er en riktigt fin andra advent! Allt gott! Hälsar Kat : )

Variant på vinnaren "Grön Macka"
Saffransrisotto - guldgul klassiker