Baka med choklad – novembers motto

16 november, 2021
Kategori:
skogtillbord-chokladbak-nov21

Baka med choklad. Ett passande motto för tilltagande mörker och kyla. Vinnande sockerkaka, kladdvarianter och brownie. Välkommen in i köket!

Prenumererar du som jag på någon större mattidning? Då vet du att det börjar i oktober för att sedan stegra sig fram till jul. Vi uppmanas att baka och när ingenting fruktigt är riktigt i säsong på hemmaplan så väntar chokladen på uppmärksamhet. Bra tänk tycker jag.

Jag har några favoriter. Den första är en vinnare. Kullavikskakan gick segrande ur tävlingen som gick under rubriken SM i kakbak. Det här är en evighet sedan, men kakan var definitivt värd titeln. I alla fall i kategorin sockerkakor. Den är tung, mycket saftig och chokladig. Den hemliga ingrediensen är crème fraiche.  Receptet hittar du vid länken här.

Choklad och lakrits, vad säger du om den kombinationen? Den kommer dessutom med tillägget kladd-. Helt ljuvlig och eftersom smaksättningen kommer från lakritskola blir det en mild, snäll kaka. Recept hittar du vid länken här.

Mer kladdkaka, också här i en sorts kombo med kärleksmums som role model. Helt underbar! Och receptet finns här.

skogtillbord-chokladbak-nov21
Baka med choklad och svarta bönor. Helt sant och verkligen mycket gott. Recept i länk nedan.

Sist ut är en brownie med en ingrediens som alltid blir en snackis runt bordet. ”Svarta bönor!? Skojar du?”, nej inte alls. Vi är så inkörda på att mjöl och bakning hör ihop att alternativet bönor verkligen höjer ögonbryn. Men jag råder er, testa! Kakan är mycket, mycket god! Receptet hittar du vid länken här.

Vill du istället göra dig en stor, rykande het kopp med choklad och vispgrädde så kan du kika på inlägget här. Allt gott! Hälsar Kat : )

Potatisstomp med pepparrot och senapssting
Köttsallad - det bästa av två världar