Chipsburgare med coleslaw

13 maj, 2022
skogtillbord-chipsburgare-maj22

Chipsburgare – två goda grejer i samma bröd. Chipsen ger crunch och fin sälta. Inte kaka på kaka, bara ännu godare. Välkommen in i köket!

Jag äter tacos med några älskade ungar i min närhet. Tacos i mjuka bröd, men förutom köttfärsröra och grönsaker stoppar de nachochips i brödet. Testar, och visst har de rätt. Det är verkligen gott.

Idén får följa med till nästa grillkväll och det blir succé. Potatischips som en del i burgarna ger struktur och en extra dimension. Lite knaper och säga vad man vill, men burgare av alla sorter gör sig väl med det lite salta potatissällskapet. Prova själva.

Till det knaprigt salta och själva burgaren behövs något krispigt, fräscht. Det blir coleslaw, både krämig och frisk. Och där satt den, burgarkombinationen med allt i ett.

Nu lagar vi mat.

Chipsburgare med coleslaw

4 personer

  • 4 hamburgare, kött eller vegetariska
  • 4 hamburgerbröd, gärna av briochetyp
  • 4 nävar potatischips

sallat

Coleslaw

  • 200 g spetskål, blandad röd och vit
  • 1 morot
  • 1 liten röd lök, eventuellt picklad
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  1. Strimla spetskålen mycket fint, gärna på en mandolin. Skala moroten och strimla den fint. Skär rödlöken i tunna skivor. Picklad är gott om det finns till hands.
  2. Blanda de uppskurna grönsakerna med majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek burgare. Grunda med ett sallatsblad på undre brödhalvan följt av en näve chips, burgaren och en driva coleslaw. Senap och ketchup i beredskap till den som vill.

Till dig som missat att man kan göra fantastisk majonnäs med enkla ingredienser på mindre än 30 sekunder vill jag tipsa om inlägget vid länken här. Och är du sugen på att prova en burgare med rabarberchutney, baconströssel och ostmajonnäs så kan du kika på receptet här. Allt gott! Hälsar Kat : )

Häggblom och fläderfägring på burk
Rabarberkompott och en knäckig bonuspaj