Håll ditt våffeljärn varmt

28 mars, 2019
Kategori:
skogtillbord-våffeljärn-mars19

En våffla är en våffla. Bäst varm, frasig och klassisk med sylt och grädde, om jag får bestämma. Men ett våffeljärn kan man experimentera med. Det kan användas till mycket. Välkommen in i köket!

Det finns så många apparater och prylar att fylla ett kök med. Ett våffeljärn känns som en bra sak att ha, men dumt att det bara står 363 dagar om året. Särskilt som det passar till annat än bara nygräddade våfflor.

skogtillbord-våffeljärn-mars19
Se på ditt våffeljärn som ett smart verktyg istället för bara en våffelgräddare. Tänk, toast, quesadillas och närapå nygräddad bulle.

Håll ditt våffeljärn varmt – 3 heta tips

1

Torra bullar och munkar blir som nya på bara några sekunder hopklämda i ett hett våffeljärn. Hoppa över fyllda munkar, men sockrade blir perfekt. Sockret hinner precis få en lätt karamellig yta under den snabba gräddningen. Samma sak gäller både kanel- och kardemummabullar med pärlsocker. Gott!

2

Toast! Det här kan bli riktig fastfood i egna köket. Brödet behöver inte vara dagsfärskt och fyllningen är upp till dig. Hastigt vitlöksfräst spenat, god ost och skinka är en klassiker. Skinkan går fint att byta ut mot rökt lax om du hellre vill det . Recept har du här. Ibland kör jag med hummus, morotspesto och soltorkade tomater. Låter det konstigt? Inte alls, grejen är att toasten går att fylla med precis det du gillar. Det är ju inget annat än pålägg mellan ett par varma, frasiga brödskivor.

3

Ett schysst småplock innan helgmiddag är quesadillas. Ett par tortillias med god ost, chili och lite salladslök mellan. En sväng på 15 sekunder i våffeljärnet och så är det klart.  En avokadoröra eller salsa till och alla blir nöjda. Pyser det ut lite ost vid sidan av brödet är det bara att torka av. Järnets yta är lättskött om man tar hand om det direkt.

Allt gott! Hälsar Kat : )

Äggburgare - perfekt köttalternativ
Färskost och smör från hemmamejeriet