Nutella och mandelmassa
Nutella och mandelmassa – perfekt helgpyssel. Bjud till frukost på nybakade nattjästa frallor eller sätt igång en semmelverkstad. Välkommen in i köket!
Nutella är verkligen inte en rätt utan ett varumärke, men eftersom de flesta vet vad det är så säger vi så fast det egentligen handlar om en chokladkräm med hasselnötter. Nötterna rostas och det är då magin sker. Smakerna koncentreras och förstärks.
Krämen blandas med smält choklad och ja, den blir helt fantastisk. Ät den direkt till varmt bröd eller gör en dessert. Kanske min nutellamousse vid länken här.
Mandelmassa är självklart semlans bästa vän, men missa inte att använda den till äppeldesserter. Äpple och mandel är en klockren kombo. Vid länken här har du en av mina absoluta favoriter, äppelmazarinkaka.
Nutella och mandelmassa
Recept på nutella hittar du i inlägget här.
Recept på mandelmassa finns vid länken här.
Det här är verkligen underbara, smakrika krämer som görs enklare än du kan tro på bara ett par, tre ingredienser. Lagom ansträngande pyssel med stor smakutdelning för en mycket vintrig januarihelg. Allt gott! Hälsar Kat : )
0 kommentarer