Nutella och mandelmassa

30 januari, 2021
Kategori:
skogtillbord-nutella-mandelmassa-jan21

Nutella och mandelmassa – perfekt helgpyssel. Bjud till frukost på nybakade nattjästa frallor eller sätt igång en semmelverkstad. Välkommen in i köket!

Nutella är verkligen inte en rätt utan ett varumärke, men eftersom de flesta vet vad det är så säger vi så fast det egentligen handlar om en chokladkräm med hasselnötter. Nötterna rostas och det är då magin sker. Smakerna koncentreras och förstärks.

Krämen blandas med smält choklad och ja, den blir helt fantastisk. Ät den direkt till varmt bröd eller gör en dessert. Kanske min nutellamousse vid länken här.

skogtillbord-nutella-mandelmassa-jan21
För att lyckas med både nutella och mandelmassa behöver du: en stark matberedare och tålamod. Det tar tid innan nötterna släpper fettet och och bildar en kräm. Grovleken på dina nötkrämer bestämmer du. Min mandelmassa får gärna ha lite småbitar kvar.

Mandelmassa är självklart semlans bästa vän, men missa inte att använda den till äppeldesserter. Äpple och mandel är en klockren kombo. Vid länken här har du en av mina absoluta favoriter, äppelmazarinkaka.

Nutella och mandelmassa

Recept på nutella hittar du i inlägget här.

Recept på mandelmassa finns vid länken här.

Det här är verkligen underbara, smakrika krämer som görs enklare än du kan tro på bara ett par, tre ingredienser. Lagom ansträngande pyssel med stor smakutdelning för en mycket vintrig januarihelg. Allt gott! Hälsar Kat : )

Soppa med vita bönor - toppenkäk på 5 min
Asiatisk räksallad..ish