Vi firar nyår med skaldjur!

30 december, 2019
Kategori:
skogtillbord-skaldjur-nyår- dec19

Vi firar nyår med skaldjur. Ett vinnande koncept att hålla hårt i. Hummer visst, men jag har några alternativ att testa. Räkor och krabba för ett riktigt Gott Nytt År! Välkommen in i köket!

Färsk hummer är underbart och när jag får chansen blir det enkelt. Oftast superenkelt med bara majonnäs, citron och lite, lite tabasco. Smörstekt surdegsbröd också. Att doppa i majjon. Krossa en klo, stänka på lite citron…ja, ni förstår. Det här är inte ett recept utan bara helt underbart.

Nu blir det inte alltid hummer. Alla skaldjur är som finast just nu så det finns möjlighet att välja. Är vi flera och det är fest känns något mer lagat på sin plats. På den större uppklädda festen vill vi ha något vackert som kan förberedas. Helst också lättätet och inte så kladdigt.

Jag har ett par varianter som kan passa som förrätt eller till nyårsskålen. Testa mina asiatiska räkor serverade på salladsblad. Fräscha med citrus, finhackad schalottenlök, majonnäs och ett litet chilisting. Eller gör en crab rool. Det vill säga ett rostat bröd med skaldjursfyllning. Ofta gjord på hummer, men jag röstar för krabba. Supergott!

Firar du nyår med de allra närmaste, de som tillsammans klarar att begå en aningen kladdig måltid? I så fall röstar jag för vitlöksfrästa räkor med saffransaioli. Min favorit! Festlig mat som intas under avspända former kan man säga.

Förutom någon form av skaldjur ser jag oxfilé, rödvinssås och potatisgratäng i min nyårsmeny. Ja, inga nyheter direkt, jag vet, men jag vet också hur konservativa vi är runt storhelgerna. Bara att gilla läget. Och det gör jag så gärna! Allt gott! Hälsar Kat : )

Nyårsdessert - chokladfluff
Oxfilé till nyår - bästa tipsen har du här