Nyårets småplock – före och efter
- Fisk och skaldjur
- Kött
- vilt och tamt
Nyårets småplock – något litet att tugga på när man kliver innanför festdörren och något att stärka sig med vid tolvslaget. Välkommen in i köket!
Chips – alltid lika knapervänligt och ni ska få ett tips. Värm dem en kort stund i ugnen och de blir både godare och frasigare. Till detta kan man gå nyårsvägen och servera chipsen med rom och annat gott. Den som är oerhört ambitiös gör egna chips, men det blir verkligen gott med lite ugnsvarma färdigköpta. Jag väljer helst tunna, släta och lättsaltade. Kika på inlägget här för idéer.
Efter en lång kväll med skålar och annat trevligt är det inte dumt att äta något litet innan natten är slut. Crabrools är perfekt. Ett litet, grillat bröd med en röra på krabba och andra godsaker. Receptet har du vid länken här.
En annan variant som passar både före och efter middagen är en chèvretarte. Färdig smördeg och en röra med crème fraiche. Baconströssel på den. Krämen kan stå färdig så går tillagningen på ett kick. Lite sälta, härligt fras och verkligen mycket gott.
Nyårets småplock – Chèvretarte
6 personer
1 kyld smördegsrulle (250 g)
1 dl crème fraiche
125 g chèvreost
3 skivor bacon
timjan
- Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och vik in en liten kant runtom. Nagga degbotten med en gaffel.
- Mixa crème fraiche och chèvreost till en slät kräm. Bred ut krämen jämnt över smördegen och sätt in den i ugnen.
- Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper innan bitarna hackas till ett fint strössel.
- Ta ut tarten när den fått fin färg efter 15 – 20 minuter. Strö genast över bacon och en nypa timjan.
- Servera till något gott att dricka. Låt gästerna skära sig en egen bit eller skär upp innan servering.
Står du tvekande med beslutsångest inför själva middagen så hittar du tips på förrätter här, varmrättsförslag finns vid länken här och en rad desserter finns här. En dag kvar sedan börjar vi om. Önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Kat : )
0 kommentarer