Påskbordet – gott och blandat
- Fisk och skaldjur
- Kött
- vilt och tamt
Kort och koncist. Påsken är på ingång. Älskad helg med vårkänning och samling runt tallrikarna. Nu satsar vi på att fylla påskbordet med lax, sill, lite småplock, sparrispaj och ljuvliga små färsbiffar. Välkommen in i köket!
Påsk är en stor mathelg, men med mindre måsten jämfört med julen. Lite lugnare, men också piggare och betydligt ljusare. Jag delar recept på passande rätter. Sötsaker, fika och desserter hittar du i gårdagens inlägg. Länk har du här.
Idag går vi på själva påskbordet, men först några tips om hur man hanterar en buffé med många matglada. Två råd för trivsel och lugn helt enkelt:
- Gå inte ut för hårt. Välj ut några få vällagade rätter som passar att blanda och som gör vackra inbjudande fat.
- Gör ett körschema. Du kommer älska dig själv för att du gjorde det. Fundera i god tid på alla moment som påskbordet kommer att innebära. Vad kan lagas i förväg? Vem bär hem det drickbara? Vad gör någon annan bättre? Kanske är det klokare att gå till bageriet än att baka själv?
Sådär ja, då radar vi nedan ett antal recept som kan passa på årets påskbord. Länkar under bilderna. Välj och vraka!
Recept på stekt inlagd lax hittar du här.
Nyklassikern rödbetsgravad lax finns vid länken här.
Recept på små fina kalvfärsbiffar finns vid länken här.
Minst en, helst flera gröna rätter serverar jag på påskbuffén. Recept på sparrispaj finns i inlägget här.
Snabbt i kombination med mycket gott är en beskrivning på den här sill-i-dill-rätten. Receptet finns här.
Men hallå, översta bilden med de där småplocksbitarna? Det inlägget hittar du vid länken här.
Vi ska inte glömma påsksteken som jag i år serverar i en ny lite grönare version. Inlägg med det receptet hittar du här.
Nu är vi receptladdade och påsken kan komma. Önskar er alla en alldeles underbar vårhelg med massor av sol! Allt gott! Hälsar Kat: )
0 kommentarer