Sallad i säsong!

25 augusti, 2016
Kategori:

Vi fortsätter med goda nyttiga sallader i säsong!  Samtidigt som jag gör en ny sats av mjölksyrejästa grönsaker passade jag på att göra en riktigt vitamininjektionsallad på säsongens grönsaker! Jag älskar sallad med tuggmotstånd. Ingredienser, mängd efter smak och tycke! Rödkål Vitkål Morötter Rödlök Persilja Vinägrette med äppelcidervingäer. Jag hyvlar rödkål på mandolin för att…

Läs mer

Enkel kålsallad med vinegrette-dressing!

22 augusti, 2016
Kategori:

Jag brukar få frågor om hur man lagar mat efter säsong, framförallt hur fixar man en god sallad om man inte ska välja isberg, gurka och tomat? Hösten och vintern erbjuder kål i olika former samt rotfrukter. Så först ut piffar vi till en kålsallad med vinegrette-dressing.  Ingredienser till sallad: Vitkål Rödkål Purjolök Persilja Ingredienser…

Läs mer

Favorit i repris: Heta morötter – Tanggun kimchi

2 augusti, 2016
Kategori:

Många har önskat recept på olika fermenteringar av grönsaker och framför allt kimchi-morötterna som är heta och krispiga. Så här kommer dessa underbara heta morötter som jag är så glad att jag kommit igång med. En favorit i repris! Man kan säkert riva morötterna men jag har valt att använda min mandolin för att få små…

Läs mer

Hallonkvass!

27 juli, 2016
Kategori:

Jag har utgått från Jenny Neikell AKA Surtantens recept på Hallonkvass som också finns i hennes nya bok Fermentera, mat med jäst, mögel och bakterier.  Ca ½ liter färdig dryck:1 dl hallon, färska2 kvistar mynta5 dl vatten1 msk färskpressad citron- eller limesaft2 msk opastöriserad honung Jag har tripplat satsen och även gjort en annan variant med…

Läs mer

Fermenterad fruktig chilisauce!

26 juli, 2016

Jag har valt en medelhet chili som jag tror passar eftersom jag inte vill ha jättestark sås men mycket smak. Jag tror att man kan välja sin favo-chili och få ett gott resultat! Jag har gjort den tidigare på chilin monkeyface och Hot lemon med gott resultat. Nu är det Hungarian Hot Wax som får…

Läs mer

Favorit i repris: Falafel på bondbönor!

22 juli, 2016
Kategori:

Jag har precis skördat vitlök och på den tomma platsen planterar jag försådda bondbönsplantor. Vid planteringen kom jag på att jag verkligen längtade efter att få äta mina goda falafel. En sak som man tillaga med bondbönor är nämligen falafel, här kommer ett av mina favoritrecept som jag skrev om redan 2013, vissa saker är…

Läs mer

Kantarellpajens kärlekssång till Italien! (Glutenfri)

16 juli, 2016
Kategori:

Nordens guld, sommarkantareller i samklang med soltorkade tomater och mozzarella i en härlig matig somrig matpaj. Ibland blir det så där bra första gången som du gör det, allt faller på plats, smakerna gifter sig och måltiden är himmelsk. Så är det med den här pajen. Norden flörtar med Italien. Det är kärlek på gång! Pajdeg:3,5…

Läs mer