Årets tomatskörd – Skörda järnet!
Årets tomatskörd – Vilken Fest! Vilken lycka! Vilken säsong! Välkommen in i köket!
Aldrig trodde jag detta. Isande kall vår, torka, störtregn och misströstan. Helt fel för tomaterna har kämpat och jäklar kommit igen. Starka, vackra aromatiska i alla färger.
Vi är precis i brytpunkten. Höst eller sensommar? Beror förstås på var man befinner sig, men också här i zon 2 är det tveksamt. Vissa nätter närmar vi oss nollan, andra är det betydligt behagligare. Det gäller att passa på. Skörda järnet. Besöka varje marknad man kan. Ta tillvara helt enkelt. Och laga, laga.
Här kommer några tips på vägen. Bra rätter som sätter tomaterna i fokus.
Först föreslår jag en pasta. Enkel, snabb med den solmogna tomaten som huvudattraktion. Receptet hittar du här.
Nästa tips är en sallad. En som bygger på ett ihopplock av kända maträtter. Panzanella eller caprese, eller varför inte både och. Recept hittar du vid länken här.
Och så har vi de confiterade. De som kan bli den bästa tomatrisotto någon kan önska. Allt om hur det går till finns här.
Kasta dig ut och skörda för nu är det sista rycket för årets tomatskörd. Allt gott hälsar Kat : )
0 kommentarer