Fläta vitlök – Se och lär
Fläta vitlök – lyxarbete för alla oss lyckliga som har en skörd att bärga. Kul att göra – underbart att ha. Välkommen in i köket!
Nu är det dags. Inte en dag för sent och det gäller att hålla koll. Jag har fått lära, och delvis erfara, att får de stå för länge finns risk att det skyddande skalet spricker och klyftorna faller isär. Nej, nu ska de upp. Vitlök ska förvaras luftigt och torrt så inget kan väl vara bättre än att fläta. Enkelt att hänga upp och fint på samma gång.
Det var nästan två veckor sedan jag tog de ur jorden. Vädret har varit alldeles strålande vackert så vitlöken har fått ligga ute på ett galler för att torka. Vitlöken ska vara torkad, men inte knastertorr. Förutom löken behöver du, en bit ståltråd och någon sorts snöre. Jag använder naturbast.Följ med genom hela processen steg för steg.
Jag visar hur det går till med en bildserie. Det blir tydligast så. Jag kör med tretton lökar i mina flätor. Antalet avgör du, men minst sju bör det vara. Sedan väljer du, men jag rekommenderar att efter det lägga till tre åt gången. Alltså 7 eller 10 eller 13 eller 16 och så vidare. Varför förklarar jag i anvisningarna.
Fläta vitlök – steg för steg
Långa skriftliga instruktioner är rätt hopplöst, men jag hoppas att bilderna kan vara till god hjälp när du tar dig an uppgiften.
Vill du kika på hur man hänger upp vanlig gul lök på ett smart sätt i en enkel ögla så kan du kika i inlägget här.
Allt gott! Hälsar Kat : )
0 kommentarer