Grillfestens godaste bröd

22 april, 2022
Kategori:
skogtillbord-bröd-grillfest-april22

Grillfestens godaste bröd – fluffig focaccia, doftande pestoskruvar eller osttrådigt dra-isär-bröd. Välkommen in i köket!

Nu är det här. Vårens säkraste dofttecken. Kolgrillarna är tända och slingor av nygrillat sprider sig över min lilla stad. Öppen eld och glödande kol i kombination med mat. En trygg känsla som känns i hela kroppen. En signal till urgenerna – varm och mätt.

Men vid grillen möts naturens enkla behov med kulturens. Grillning är en förfinad konst och jag lägger gärna tid på tillbehören. Överdådiga salladsfat, smakrika röror och så har vi brödet. Det nybakade. Det som inte är en smulig bit vid sidan om utan en av grillkvällens lysande stjärnskott. Och här är de nominerade.

Mitt första förslag är en fluffig focaccia. Tar lite tid att baka men varje moment och minut betalar sig mångfalt. Brödet doftar av olivolja. Ytan är frasig med fin sälta och innanmätet, mjukt, luftigt och samtidigt saftigt. Ett bröd att bryta, bit efter bit. Receptet hittar du vid länken här.

Den som längtar efter ett smaksatt bröd i bit kan satsa på pestoskuvar. Degen får jäsa länge för riktigt fin smak. Det kavlas innan du brer på pesto, viker, skär i bitar som sedan snurras till skruvar. En korg mitt på bordet är en prydnad i sig. Receptet har du i inlägget här.

En riktigt snabb och trivsam variant är dra-isär-brödet. Du utgår från ett färdigköpt, gott bröd som skåras djupt och fylls med god röra, exempelvis pesto, tillsammans med ost. En stund på grillen eller i ugnen och du har ett varmt bröd med nybakad känsla. Dra loss en bit och fånga upp de smälta osttrådarna. Kolla receptet i inlägget här.

Och nu är det grilldags! Allt gott! Hälsar Kat : )

Nässelsoppa med salsiccia
Den oemotståndliga smaken av kött