Korv med bröd – Extra allt!

27 januari, 2023
skogtillbord-korv-extra-jan23

Korv med bröd som kan bli så mycket mer än ”bara”. Här finns möjlighet till utsvävningar. Välkommen in i köket!

Januari och vi vill laga mat ute. Mer och mer handlar det om enkla grejer att plocka med för att käka i skogen, vid skridskosjön eller vid pulkabacken. Något har hänt och alla vill grilla eller sätta en kastrull över öppen eld oavsett årstid. Mycket korv blir det. Så lättsamt och tacksamt. Snabbt att fixa och gillat av många.

Jag kan verkligen uppskatta det enkla och alldeles vanliga. Korv, bröd, ketchup och senap. Gott absolut, men det kan bli så mycket mer. Först ska det vara god korv. Riktigt god och korvutbudet har verkligen exploderat. Det finns så mycket att välja på.

Brödet kan den ambitiösa baka själv, men jag är oftast helnöjd med färskt. Sen kommer den intressanta biten med toppingen. Här ska absolut finnas med något syrligt. Gärna sötsyrligt, lite som ketchup. Dessutom gillar jag något krämigt och något frasigt.

Vad tror ni om lingonchutney, ostmajonnäs och rostad lök? Jag tror ingenting utan vet med säkerhet att det här är en perfekt kombination. Den som vill testa något nytt hittar recept vid länken här.

En annan variant är korven vi åt med krämig rödbetssallad, rostad lök och färsk riven pepparrot. En hit! Riktigt, riktigt bra. Receptet finns i inlägget här.

Korvbröd förresten…tunnbröd funkar minst lika bra. Vi fyllde med potatissallad som smaksattes med picklade senapsfrön och inlagd gurka. Bara att rulla ihop och hugga in. Receptet finns här.

Nu är det bara att spänna fast skidorna och packa ryggan full med godsaker. Allt gott! Hälsar Kat : )

Bönsallad - min pålitliga livlina
Gott och blandat - tallrikströst