Påskbordets sillar
Påskbordets sillar – fisken som är favorit vid alla storhelger. Här kommer den i två varianter. Sill i dill och Matjes extra allt. Välkommen in i köket!
Det finns inga gränser för sillens möjligheter. Allt kan den kombineras med: lingon, jalapeno, äpple, lök, koriander, lime och så vidare. Men jag känner mig måttligt sill-äventyrlig och gör bara små trevliga twistar på enkla, alldeles vanliga ingredienser.
Den första är en blixtsnabb sill som gonar sig i en riktigt krämig dillsås. Den är blixsnabb att göra eftersom jag använder färdiginlagd femminuterssill. Dillens distinkta smak får sällskap av lite, lite vitlök. Mycket gott!
Recept på min Sill i dill hittar du vid länken här.
Nästa variant är ett stort, vackert fat med matjessill. Den saknar inte sällskap, här finns allt man kan önska att kombinera den med: gräslök, potatis, ägg, brynt smör, picklad lök och lite till. Inga konstigheter. Smaker vi känner igen, men i ett nytt upplägg.
Och förutom sillen? Jo, jag kan verkligen rekommendera årets upplaga av påsklammet som finns i inlägget här. Underbara påskdesserter hittar du här och de efterlängtade ägghalvorna har du tips på vid länken här. Och laxen får vi inte glömma, recept på två finfina varianter har du i inlägget här.
I morgon blir det förslag på en trerätters påskmiddag! Allt gott! Hälsar Kat : )
0 kommentarer