Påskbordets desserter

11 april, 2022
Kategori:
skogtillbord-desserter-påskbord-april22

Påskbordets desserter med fluffig maräng, spröd knaprig maräng, silkeslen limetoddy och krämig citronpaj. Välj och vraka bland gott och vackert. Välkommen in i köket!

Det ska bli dessert, jag lovar, men först en hyllning till huvudråvaran, ägget. För det är ägget som gör det. Alla de här desserterna bygger på ägg. Ingen annan ingrediens har så magiska egenskaper.

Ägget byter skepnad från det enkla kokta till frukost till desserternas mästare. Lierar sig lika bra med ost som med socker. Och ändrar villigt form beroende på hur du behandlar det. Knaprig maräng eller krämig äggröra.

Jag bjuder på tre olika påskdesserter. Alla med ägg i fokus. I två av dem används hela ägget, men jag ger gulan och vitan helt olika uppgifter. I den tredje används bara vitan, men gulorna ska såklart användas. Jag föreslår att du gör Wallenbergare. Kalvfärs i originalet, men prova att göra dem på lax som i receptet här.

Kan vara bra att veta att alla tre dessertförslagen kan förberedas så att det knappt är något kvar att göra när det är dags att servera : )

skogtillbord-desserter-påskbord-april22

skogtillbord-desserter-påskbord-april22

Påskbordets desserter

Det första av mina dessertförslag är en sorts marängswiss. En botten av chokladmaräng. Lite seg i mitten med en knaprig, spröd yta. Kulor av choklad och vaniljglass på den, en topping med grädde och chokladsås. Barnsligt och mycket, mycket gott.

Recept på chokladmarängswiss har du här.

Som nummer två i dessertkavalkaden kommer en toddy. Smaksatt med pigg lime och mango. En silkeslen, fluffigt vispad toddy som kröns med en sirlig marängtopp. Riv över vit choklad och volà en perfekt avslutning på påskmiddagen.

Recept på min limedoftande marängtoddy har du vid länken här.

Min desservariant nummer tre. Utan att rangordna valet, är en citronmarängpaj. Syrlig, krämig med ett tunt, sprött skal av kaksmulor. Jag bränner marängtopparna både för smak och utseende. Och ägget har gjort det igen. Visat upp sina allra bästa sidor!

Recept på citronmarängpaj finns vid länken här.

Nu startar påskveckan. Låt oss fira att våren är här! Allt gott! Hälsar Kat : )

Ägghalvor till påsk
Påsklamm i gott sällskap