Potatissallad Salsa verde

23 augusti, 2023
skogtillbord-potatissallad-salsa verde-aug23

Potatissallad Salsa verde – Färska örter, kapris, vitlök, oliver, olja och vinäger. Ugnsrostad potatis och nyskördade tomater. Välkommen in i köket!

Man får inte nog av potatis. Den fogar sig i sammanhanget och gör det alltid bättre. Vi tänder grillen och funderar över ett kotlettsällskap. Potatis check, men sen då? Skulle vara fint med en skål som rymmer allt.

Växthuset dignar av tomater och basilikan står hög. Och där har vi grunden till en potatissallad som närmar sig en salsa verdevariant när jag plockar i skafferiet. Kapris och svarta oliver. Olja och vinäger.

skogtillbord-potatissallad-salsa verde-aug23
Perfekt tillagade fläskkotletter med ett citrondoftande smör passar potatissalladen perfekt. Länkar till recept och tips i länkarna nedan.

En blandad potatissallad med dressing, kotletter och kryddsmör. Så rätt. Vill du kika på smöret vi gjorde kan du kika vid länken här. Och känner du att fläskkotletter alltid blir så torra ska du kolla på det här inlägget som guidar till perfekt resultat. Men nu blir det sallad.

Potatissallad Salsa verde

4 – 5 personer

800 g potatis

350 g tomater

1 vitlöksklyfta

1 knippa persilja

1 knippa basilika, motsvarande 1 kruka

2 msk kapris

1 dl svarta urkärnade oliver

½ dl olivolja

1 msk rödvinsvinäger

salt

svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200 garder. Skrubba potatisen och dela i mindre bitar. Vänd i olja, salta lätt och ställ in i ugnen tills de fått fin färg.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en stor skål.
  3. Riv vitlöken och finhacka kryddörterna. Blanda med tomater, kapris, oliver, olja och vinäger. Salta lätt och vänd runt. När potatisen är klar får den svalna något innan den vänds ner bland tomaterna.
  4. Servera till något grillat. Kött, fisk eller grillost.

När vardagen drar igång gäller det att plocka för sig av sommarens bästa. För den är långt ifrån slut. Allt gott! Hälsar Kat : )

Smörstekta kräftor - Kräftan i ny skepnad
Inlagda rödbetor - mina kryddiga