Fiskmiddag – var och varannan dag

30 augusti, 2023
Kategori:
skogtillbord-fiskmiddag-aug23

Fiskmiddag – Torsk, gös eller lax. Med stomp och kantareller, eller under ost och dilltäcke, eller frasig i ett tunnbröd. Välkommen in i köket!

Fiskmiddag, vi borde oftare, 2 – 3 gånger i veckan säger Livsmedelsverket. Och handen på hjärtat, jag inte riktigt där. Obegripligt egentligen eftersom jag verkligen gillar fisk och inte tycker det är knepigt att fixa till.

Ett bra tips är att lära sig hur man får till en perfekt panering. Den mjuka strukturen i fiskköttet lyfts av en frasig yta. Fiskpinnen har en stående plats i vardagen decennium efter decennium och säkert inte bara för enkel att tillaga. Den är frasig. Proportionerna mellan fraset och själva fisken i pinnen får ni fundera över själva och jag har ett alternativ.

En ovanligt trevlig ”fiskpinne” i tunnbrödsrulle. Mer fisk och mycket fras. Receptet har du vid länken här. Och vill du ha en guide till hur du får till en perfekt panering så kika här.

Alls ingen lust att panera? Då föreslår jag en enkel lax under ost och dilltäcke. Skjuts in i ugnen och du hinner precis duka innan det är klart. Recept finns i inlägget här.

Så har vi festfisken, gösen. En som serveras het med spröd yta. Ett mjukt kantarell- och potatisstomp till. Syra kommer med picklade gulbetor. För en dag när matlagning känns som en lysande idé. Receptet finns här.

Visst är fisk något att satsa på fler dagar i veckan. Jag ska genast ta tag i den biten. Allt gott! Hälsar Kat : )

Elotes - Grillade majskolvar
Smörstekta kräftor - Kräftan i ny skepnad