Inlagd gurka – tre varianter

31 juli, 2021
skogtillbord-gurka-inlagd-juli21

Inlagd gurka – tre varianter för alla oss som varje år överraskas av gurkornas fantastiska produktivitet. Välkommen in i köket!

Varje år häpnar jag…oj, så många gurkor från en enda planta.  Och så snabbt. Hur tänkte jag när jag satte ut 8 slanggurkor och ja, väldigt, väldigt många västeråsgurkor. I år igen.

Jag garderade för en hel rad gurkkatastrofer och när ingen ännu inträffat så är det bara att starta storproduktion av inläggning. Jag kör på tre varianter, har en fjärde på g, men tre helsäkra kort. Eftersom jag vet att vi är många med samma angenäma problem samlar jag mina inläggningar här för enkelhets skull.

Inlagd gurka * 3

Klassikern den rivna inlagda gurkan är ett måste. Den som inte provat rekommenderar jag att testa. Lite annorlunda och verkligen så god. Receptet hittar du vid länken här.

Sen har vi surgurkan. Jag är ett stort fan av fermenterade grönsaker och den här gurkan bereder jag rejäl plats för. Underbart också att dela köket under någon vecka med en inläggning som känner livet i sig. Den pyser och bubblar, full av liv och goda, välgörande bakterier. Receptet har du här.

Min tredje variant är Anitas vitlöksgurka och den måste ni bara prova. Riktigt, riktigt bra. Årets favorit i familjen och flera burkar är redan förbrukade. Receptet på den finns i inlägget här.

Håll till godo och hoppas att det smakar. Allt Gott! Hälsar Kat : )

Vinbär - syltens lilla svarta
Blåbärspaj med knäcktäcke