Rabarber, lax och sparris till Kristi himmelsfärd
Rabarber, lax och sparris! Med en klang av försommar och perfekt till Kristi himmelsfärdshelgen. Eller till mors dag om ett par veckor. Välkommen in i köket!
Jag är en lyckans ost som plockar både rabarber och sparris själv. Rädisor, gräslök och dill är också egen skörd och de är precis lika välkomna på kalaset. Just nu är varje grönt strå värdigt en hedersplats.
Mina förslag till någon av helgens middagar är relativt enkla. Allra lättast är förstås den med varmrökt lax då är liksom halva rätten redan klar redan innan man börjat laga. Recept på den tillsammans med en örtagårdssås och picklade gräslöksknoppar hittar du här. Och min snabba fuskvariant på rabarbercheesecake finns vid länken här.
Vill du istället satsa på ugnsbakad, citrondoftande laxsida med picklade rädisor så finns recept vid länken här. Rabarberkompotten med ljuvligt fluffig chantilly finns i inlägget här.
Nu hastar jag ut till lotten för älskade, men mindre tjusiga uppgifter som att skyffla kompost och gödsel. Allt gott! Hälsar kat : )
0 kommentarer